Ποιοι είμαστε...

Οι ιδεολογικές μας ανησυχίες μας οδήγησαν να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια για βιολογική καλλιέργεια ήδη από το 1993, η οποία αποτελούσε την πρώτη απόπειρα στο νομό Καστοριάς.
Η απόφασή μας, τότε, σήμαινε έναν αρκετά μοναχικό δρόμο με πολλές δυσχέρειες σε διάφορους τομείς, κυρίως όμως γραφειοκρατικές! Στο αναγνωρισμένο σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης ενταχτήκαμε το 1996.
Πρόκειται για προσπάθεια εφαρμογής στην πράξη της Οικολογικής ή αλλιώς Βιολογικής Γεωργίας στην περιοχή Βασιλειάδας (Καστοριάς) και, βέβαια, η επιχειρηματική της έκφραση είναι η BIOFru. Παράγουμε κυρίως μήλα και αχλάδια, διαφόρων ποικιλιών.
Τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε να εφαρμόσουμε μεθόδους Φυσικής Καλλιέργειας (Fukuoka), που είναι ο μεγάλος μας στόχος.


Στην πορεία, όμως, ο δρόμος δεν είναι τόσο μοναχικός… συμμετέχουμε σε δίκτυα και κοινότητες ανθρώπων που συμμεριζόμαστε τους σκοπούς και τις προσπάθειές τους για την κοινωνική αλλαγή, όπως το δίκτυο «Αιγίλοπας», η κοινότητα «Πελίτι», το κίνημα φυσικής καλλιέργειας (Fukuoka), το κίνημα κατά των Γ.Τ.Ο (Μεταλλαγμένων), το διεθνές κίνημα αγροτών “Via Campesina” κ.ά.
Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε με τις εναλλακτικές μεθόδους γεωργίας και παρόλη την επίγνωση των δυσκολιών βλέπουμε τις κοινότητες αυτές να μεγαλώνουν κι έτσι επιμένουμε κι εμείς ότι: δεν υπάρχει άλλος δρόμος!

Πού μπορείτε να μας βρείτε;

Υπάρχει πάντα η διαθεσιμότητά μας για επικοινωνία, ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών.
Επισκεφτείτε μας στο οικολογικό μας αγρόκτημά, στη Βασιλειάδα Καστοριάς, για να μας γνωρίσετε καλύτερα και να σας γνωρίσουμε κι εμείς.

Εναλλακτικά μπορείτε να μας βρείτε:
  • τηλεφωνικά: 2467083021, 6978776328
  • μέσω fax: 2467098390
  • στο facebook: biofru.kastoria
  • αλλά και ηλεκτρονικά: biofru@gmail.com

Σεβαστιανή Λιούζα  (και Κική Ζεφτυρίδου - Στέφανος Λιούζας)