Το Κουκούλι: Συνεταιρισμός καταναλωτών - παραγωγών

Τα προϊόντα του οικολογικού αγροκτήματος BIOFru συμμετέχουν στο "καλάθι" του συνεταιρισμού Κουκούλι.



Διαβάστε τις σχετικές πληροφορίες για τον τρόπο παραγγελίας εδώ ή εδώ.

Ξεκινάμε: Πρώτη παραγγελία 2 Νοεμβρίου

Buypass: Οδηγός διάθεσης καλαθιών των παραγωγών του συνεταιρισμού Κουκούλι

Λίγα λόγια για μια πρώτη γνωριμία
Σας καλωσορίζουμε στο δίκτυο διανομών του συνεταιρισμού Κουκούλι. 
Παραγωγοί και καταναλωτές ενώσαμε τις δυνάμεις μας με σκοπό να ιδρύσουμε συνεταιριστικό παντοπωλείο και να στηρίξουμε την οργανική γεωργία και την οικολογική κατανάλωση. Η διάθεση των καλαθιών από παραγωγούς του συνεταιρισμού μας γίνεται προκειμένου να εξασφαλίζει: 
α) Οργανική τροφή σε εβδομαδιαία βάση για κάθε νοικοκυριό.
β) Προσιτή τιμή για τον καταναλωτή και δίκαιη για τον παραγωγό.
γ) Γευσιγνωσία των προϊόντων και γνωριμία με τους παραγωγούς του οίκο-πρατηρίου.
δ) Ενίσχυση του συνεταιρισμού Κουκούλι.

Η ποιότητα των προϊόντων μας
Τα καλάθια αποτελούνται αποκλειστικά από προϊόντα των παραγωγών του συνεταιρισμού μας. Τα προϊόντα τους πληρούν τις προϋποθέσεις του χαμηλού οικολογικού αποτυπώματος από οργανικές ή βιολογικές καλλιέργειες και από μικρές και τοπικές μονάδες. Κάθε παραγωγός είτε είναι βιολογικά πιστοποιημένος είτε αξιολογείται από τα ίδια τα μέλη του συνεταιρισμού.

Λειτουργία των διανομών
Ο τρόπος λειτουργίας μας εξασφαλίζει ώστε ένας ικανός αριθμός παραγωγών να περιβάλει ένα αντίστοιχο αριθμό νοικοκυριών οργανώνοντας αξιόπιστα, ωφέλιμα και οικονομικά τις αγορές του σε εβδομαδιαία βάση. Η φροντίδα για καθαρή και ποιοτική διατροφή επιτυγχάνεται μόνο εάν αλλάξουμε τις καταναλωτικές μας συνήθειες και προσφέρουμε περισσότερο χρόνο στις επιλογές μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα οφέλη σε ποιότητα και οικονομία αξίζουν τον χρόνο που θα τους αφιερώσουμε.

Ημερολόγιο διανομών
Οι διανομές buypass στην ουσία είναι ένα ημερολόγιο αγορών.
Κάθε Δευτέρα στέλνουμε μια φόρμα προϊόντων σε αρχείο XL. Σε αυτή τη φόρμα αναγράφονται τα προϊόντα με στοιχεία για την ποιότητα, τις τιμές, την προέλευση και το όνομα του κάθε παραγωγού. Μπορεί να υπάρχουν ίδια προϊόντα από περισσότερους παραγωγούς σε διαφορετικές τιμές. Αυτό γίνεται μόνο γιατί κάθε παραγωγός είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση με αντίστοιχα ιδιαίτερα προϊόντα.
Μέχρι την Τρίτη το βράδυ μπορείτε να τσεκάρετε τις ποσότητες των προϊόντων που θέλετε να αγοράσετε στο κίτρινο κουτάκι δίπλα στις τιμές. Για την ώρα δεν υπάρχει αυτόματη άθροιση των συνολικών σας αγορών και θα σας ενημερώνουμε εμείς μόλις μας στέλνετε την παραγγελία με email.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη οι παραγωγοί φροντίζουν τις παραγγελίες σας. Για τα νωπά αυτή η εργασία θα γίνεται την Παρασκευή ή το Σάββατο.
Σαββάτο το πρωί θα μπορείτε να παραλαμβάνετε τα καλάθια σας από την αποθήκη μας στην Μαρτίου ( Θερμοπυλών και Φιλελλήνων γωνία ) ή σας τα φέρνουμε εμείς στην πόρτα σας. Οι παραγγελίες θα επαναλαμβάνονται με τον ίδιο τρόπο κάθε εβδομάδα.

Δήλωσε ενδιαφέρον για την λίστα των προϊόντων μας κοινοποιώντας την ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας σου στο infokoukouli@gmail.com

Συνεταιρισμός παραγωγών – καταναλωτών Κουκούλι