Το αγροκτημα

Λίγα λόγια για το αγρόκτημα…
Το Οικολογικό Αγρόκτημα BIOFru βρίσκεται στην περιοχή Βασιλειάδας στην Καστοριά και κύρια δραστηριότητά του αποτελεί η παραγωγή βιολογικών μήλων και αχλαδιών.


Στο αγρόκτημά μας ταυτόχρονα γίνεται:
  • Παραγωγή κηπευτικών για την οικογένεια και για φίλους. Με φυσική διαδικασία παραγωγής και προπαντός με διατήρηση των παλιών ποικιλιών (ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκύθια κ.ά.).
  • Διατήρηση παλαιών ποικιλιών αμπελιού. Διατηρούμε αμπελώνα, όπου πάνω από 30 τοπικές ποικιλίες δίνουν τα σταφύλια τους και… περιμένουν την αξιολόγηση αλλά και την συνέχειά τους.
  • Αναπαραγωγή Παραδοσιακων - παλιων ποικιλιων μήλων και αχλαδιών. Διατηρούμε αρκετές παλιές ποικιλίες  και έχουμε καταγράψει περισσότερες στην ευρύτερη περιοχή. Είναι μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί συγκεκριμένο πρόγραμμα και δράσεις για να έχει συνέχεια, συνέπεια και αποτελέσματα στο διηνεκές.Αλλαγές που προκύπτουν από την εφαρμογή της βιολογικής γεωργίαςΣυντήρηση προϊόντων και διάθεση

Τα φρούτα αποθηκεύονται στον ψυκτικό θάλαμο από όπου, κατόπιν διαλογής και συσκευασίας, διατίθενται στο εμπόριο. Η αρχή μας είναι η διάθεση να γίνεται απευθείας στα καταστήματα τελικής πώλησης και ενισχύουμε την τάση απευθείας σε καταναλωτές ή ομάδες καταναλωτών (όπως για παράδειγμα μεταξύ των οικοκαλλιεργητών) για να διατηρείται το πνεύμα της ιδεολογίας της βιοκαλλιέργειας ενεργό.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η πρόκληση του Μοντραγκόν

4η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Καστοριάς